Skip to content

The increase of heretics and the faithful doctors

Hvis kætteri er et tegn på, at en religion eller et ideologisk fundament ikke længere er bæredygtigt, er forfølgelsen af kættere det i endnu højere grad. På vor egen tid er det kapitalismen (”demokratiet”).

Den må forsvares mod racister og sexister – at der ikke findes hekse, har aldrig spoleret en god heksejagt. Den middelalderlige inkvisition var naturligvis langt mere tolerant end den moderne.

Ingen blev ekskommunikeret (”cancelled”), så længe de mere eller mindre oprigtigt angrede deres kætteri. Det var først i tilfælde af tilbagefald, at straffeforanstaltninger trådte i kraft.

Jøder blev diskrimineret, men påkaldte sig kun inkvisitionens opmærksomhed, hvis de lod sig døbe uden at opgive deres tro. For at der kan være troende, må der være vantro, uden vanhellige ingen hellige.

Hvis der ikke fandtes en ”skjult racisme i samfundet” (systemic racism), ville virtue signaling være en umulighed, og hvor ville de kønsløse være, hvis det ikke var for grøn omstilling og klimasyndere? Inkvisitoren Nicolau Eymeric udtrykker det elokvent.

The death of the sheep is the life of the lion, and the destruction of grass is the life of the sheep. Without litigations, why would there be judges?

Thus, how can the inquisitors’ glory manifest itself, if not for the malice of the heretics? The increase of heretics therefore reveals the faithful doctors.

Si le Diable n’existait pas, il faudrait l’inventer. “Udviklingen”, det progressive evangelium, er naturligvis ustoppelig.

Ikke desto mindre kræver de reaktionære kræfter de helliges konstante årvågenhed. Eller er det de helliges konstante årvågenhed, der kræver reaktionære kræfter?

The far right er farligere end nogen sinde! The increase of heretics reveals the faithful doctors.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *