Skip to content

If Judge Judy were black

”Der var næsten ingen vej udenom end at begynde med elefanten i rummet,” skriver Politiken. ”Joe Biden havde allerede i sin præsidentvalgkamp varslet, at han ville indsætte den første sorte, kvindelige dommer i den amerikanske højesteret, så da han sidste måned nominerede Ketanji Brown Jackson til at afløse den afgående dommer Stephen Breyer, var historien ligesom skrevet på forhånd. Kald det positiv særbehandling eller blot en udjævning af årtiers modsat diskrimination.”

Eller kald det racisme og sexisme. Og en metode til at omgå demokratiet ved at smugle en magthaver ind, der ikke er valgt af folket, ikke kan afskediges, og som kan skabe præcedens for alle de totalitære tiltag, befolkningen er imod.

Skal vi gætte på, at der ikke bliver nogen hysteriske kvinder til at demonstrere imod hendes udnævnelse eller anklager om utilbørlige seksuelle forhold i gymnasiet? Og da hun på forhånd har nægtet at udtale sig om, hvorvidt hun i forvaltningen af sit embede vil lade sig lede af loven eller sin klikes mærkesager, burde det blive en ganske kort høring.

Nu har hun imidlertid udtalt, at hun ikke vil vælges, fordi hun er sort og kvinde, som Joe Biden på forhånd frimodigt har indrømmet, at hun er. Og det må vel betyde, at hun trækker sig?

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *