Skip to content

Hvem i alverden skulle have interesse i at undgå en krig?

”Ukraine-krigen er en 100 procent unødvendig krig, som Vesten så let som ingenting kunne have forhindret,” skriver historieprofessor Thorkild Kjærgaard i dag i Politiken.

”Joe Biden burde have undt Vladimir Putin en triumf som den, Nikita Khrusjtjov i 1962 skænkede præsident John F. Kennedy under Cuba-krisen. Så kunne krigen i Ukraine være undgået. ”

Han er ganske tydeligt ikke professor i økonomi.

Published inUncategorized

4 Comments

 1. Rustan Rustan

  Om shanti

 2. Peter Kristiansen Peter Kristiansen

  Artiklen går ud fra, at Rusland kun havde det mål at sikre, at Ukraine ikke gik ind i NATO. Det ved artikelskriveren ikke. Putin har ret tydeligt formuleret mere vidtgående krav: fjernelse af NATO tropper fra de Østeuropæiske land, fortvivlsen over den såkaldte geopolitiske katastorfe som Sovjeunionens opløsning var (læs: genoprettelse af Ruslands storhed). Ruslands krav gik langt videre end Ukraine. Det kunne USA selvfølgelig ikke acceptere, hvis garantien over for de baltiske lande skulle være troværdig.

 3. Hvis USA skal gå i krig, ikke over konkrete krav og trusler, men hypotetiske mål og ønsker hos modstanderen, kan de lige så godt bombe Kina med det samme, for at “garantien over for Taiwan skal være troværdig”. Biden er lige så bedøvende ligeglad med de frihedselskende ukrainere som Putin.

  Det handler om geopolitik. Blot er Biden i sin senilitet ude af stand til at fatte, at USAs rolle som geopoliti er udspillet.

  Man skaber ikke en stærk nation ved at ignorere den ene halvdel af befolkningen og forårsage borgerkrigsagtige tilstande. USA er for længst gået til grunde i politisk korrekt selvhad.

  Cowboyhelten Reagan var “troværdig”. Sleepy Joe er ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *