Skip to content

Red Planet Mars II

Hendes værste anelser bekræftes, da marsboerne fortæller, at de får al deres energi fra baggrundsstrålingen – kosmisk omstilling – resulterende i det samme økonomiske kaos som halvfjerds år senere. Hvad de ikke ved, er, at det er den oprindelige opfinder, der sender budskaberne!

Hertil kommer spørgsmålet, hvordan de med al denne energi har undgået at ødelægge sig selv. Svaret (som ikke kommer fra den hævngerrige videnskabsmand) er, at deres statsoverhoved er – Gud.

Det er således ikke økonomisk pres, der får Sovjetunionen til at bryde sammen, men den ortodokse kirke. Også den gennemsnitlige amerikaner fyldes af den Hellige Ånd.

– Get them curlers out of your hair.

– What for?

– We’re going to church, that’s what for.

– Do you feel alright?

– Now look, don’t argue with me. Get the curlers outta your hair, let’s get dressed and get outta here. This ain’t no time to take chances.

RED PLANET MARS var længe det foretrukne eksempel på russofobi. Nu, hvor den er vendt tilbage, er filmen et gensyn værd.

Ikke mindst gør den klart, hvor fuldstændig den globale polaritet er skiftet. Ikke blot er det nu USA, der er på randen til kollaps.

Det er Rusland, der står vagt om traditionelle værdier, Kirche und Kinder, og Amerika, der med ringe held forsøger at omskole befolkningen politisk. Halvtredserne var en tid, der domineredes af håb og frygt, og intetsteds er dette tydeligere end i science-fiction-filmene, hvis Golden Age de var.

Menneskeheden var på samme tid på randen af interplanetarisk kolonisation og planetarisk destruktion. I dag er der kun hadet.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *