Skip to content

Red Planet Mars I

1877 fik vi omsider bevis for, at vi ikke er alene i universet. Det skete, da teleskoperne blev stærke nok til, at vi kunne se overfladen på planeten Mars, der viste sig at være hjemstedet for en avanceret kultur.

Især imponerede det vidtstrakte afvandingsanlæg, der kun var muligt i kraft af, at marsboerne havde afskaffet krigen (et mål, vi heldigvis også var tætte på at realisere på Jorden). Dette førte ganske naturligt til spekulationer med hensyn til, om der også kunne findes højtstående kulturer på andre planeter, hvorfor man da også udlovede en dusør på 100.000 franc til den, der kunne etablere kontakt til en sådan (Mars gjaldt selvfølgelig ikke).

Først i 1899 lykkedes det imidlertid Tesla at modtage radiosignaler fra den Røde Planet. Pludselig ophørte de, men de vendte dog tilbage på sensationel vis i 1952 takket være en ”hydrogen valve” som alt andet opfundet af en German (Nazi) scientist.

If we can once talk to Mars, we may be talking to brains as far ahead of ours as ours are ahead of monkeys. In one moment, we may be able to leap ahead another 2,000 years.

Der lyder dog skeptiske røster. Ikke mindst fra den amerikanske videnskabsmands hustru, der har misapproprieret opfindelsen og monopoliseret kommunikationen.

Fear, Chris. Always eating fear.

The whole world’s scared. Why shouldn’t I be?

Every woman in the world, we all live in fear, it’s become our natural state. Fear our sons will have to fight another war.

Or, fear they’ll face worse. We’ve lived on the edge of a volcano all our lives.

One day, it has to boil over. Science has made the volcano we’re sitting on.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *