Skip to content

Hvordan jeg blev woke

Jeg læste for nylig i Politiken om en indvandrer, der var blevet kaldt ”skægabe”. Det fik mig til ligesom at vågne op og komme i tanker om alle de gange, der er blevet råbt skægabe efter mig – indvandrere råber nu mest ”Jesus”.

Børn, der peger og siger se mor, der går julemanden. Så er den dag ødelagt, og man kan ikke gøre andet end at gå hjem og græde i puden.

Jeg tror, skægfobien er meget mere udbredt, end de fleste mennesker regner med, den er blot skjult. Det handler vel også om en vis privilegieblindhed hos de skægløse.

Jeg læste sammesteds et indlæg, hvor ”stæreblind” blev brugt som et skældsord, Hvorfor skal vi synshandicappede hånes og diskrimineres på den måde?

Jeg forstår det ikke. Jeg har også stærkt nedsat syn på det venstre øje, så jeg går tit ind i trafikskilte, der står i venstre side af vejen.

Hvorfor flytter man dem ikke over på det modsatte fortov? Det er vel det mindste, man kan forlange.

Som skægaktivist er jeg samtidig blevet opmærksom på alle de andre uretfærdigheder i samfundet. Jeg overvejer da at tage til Malmø med nogle venner og plyndre et supermarked.

Det vil være min måde som repræsentant for den svenske urbefolkning at gøre opmærksom på tyveriet af Skåne. Jeg talte med en svensker om det, som kom med den sædvanlige undskyldning, at det ikke var ham, men hans fjerne forfædre.

Det synes jeg, viser, hvor rodfæstet svenskheden endnu er. Og jeg er sikker på, at der er mange andre eksempler.

Så lad være med at finde jer i, at nogen siger, at I selv er skyld i jeres problemer. Det er man aldrig.

Vis, at du føler dig krænket. Alt andet vil være krænkende!

Published inUncategorized

12 Comments

 1. Jakob Jakob

  Men hvornår blev du højreorienteret?

 2. Da jeg opdagede, at de venstreorienterede festede, da muren faldt, og ikke brød sig om kommunister som mig. Og så er jeg heller ikke så vild med nazister, der vil have revanche for Anden Verdenskrig.

  Hvornår blev du fascist? Men det har I måske altid været i Gentofte?

 3. Jakob Jakob

  Du er den rige af os to. Bare lige for at få dét på det rene. Jeg ved ikke om de er fascister i Gentofte – jeg kender ikke nogen der. Men her i det mørke Sønderjylland hvor jeg bor, er der i hvertfald mange der er begejstrede for Dansk Folkeparti. Det smitter dog heldigvis ikke …

 4. Som bekendt findes der ikke nogen venstreorienterede i Danmark. Det er længe siden, nogen demonstrerede mod Nato og den amerikanske imperialisme.

  Der findes kun grader af højreorientering. DF og Støjberg er traditionelle liberalister – Gud, konge og fædreland, lov og orden – hvorimod Enhedslisten med dens desperate forsøg på at tage opmærksomheden fra klassekampen med bøsseparader, politisk vold og censur er rent fascistisk.

 5. Jakob Jakob

  At kalde Enhedslisten for “rent fascistisk” er måske lige at stramme den. Men jeg kan godt se din pointe.

  • Fascisme er antikommunisme. Og Kommunistisk Parti er, så vidt jeg ved, ikke i valgforbund med Enhedslisten.

   De folk, jeg har forbindelse til, er medlemmer af Kommunistisk Parti, og Antifascistisk Forum er de eneste, der bringer mine indlæg og anmelder mine bøger. Men jeg er jo også højreorienteret.

 6. Kenneth Kenneth

  Er det så vigtigt om man er højre eller venstreorienteret?..
  Er det ikke vigtigere at man er altruistisk og næstekærlig?.
  Er et diktatur med en altruistisk og medfølende diktator ikke bedre end et et egoistisk og fordømmende demokrati?…
  Ellers må i gerne forklarer mig det.

 7. Kenneth Kenneth

  Det tror jeg heller ikke de tyve procent af befolkningen der stemte på ham er. Og det er lige det!. Hvorfor bliver Demokrati altid fremhævet som noget godt i sig selv. Flertallet i et Demokrati kan jo sagtens være en flok røv…ler. Og Diktatur bliver altid fremhævet som noget slemt, Men en Diktator kan vel sagtens være et godt statsoverhoved. Eller vil de altid bukke under for grådighed og egoisme?.

  • One of the disadvantages of our social system, which is the child of our political, is the tyranny of public opinion, forbidding the utterance of wholesome but unpalatable truth. In a republic we are so accustomed to the rule of majorities that it seldom occurs to us to examine their title to dominion; and as the ideas of might and right are, by our innate sense of justice, linked together, we come to consider public opinion infallible and almost sacred.

   Now, majorities rule, not because they are right, but because they are able to rule. In event of collision they would conquer, so it is expedient for minorities to submit beforehand to save trouble.

   In fact, majorities, embracing, as they do the most ignorant, seldom think rightly; public opinion, being the opinion of mediocrity, is commonly a mistake and a mischief. But it is to nobody’s interest – it is against the interest of most – to dispute with it. Public writer and public speaker alike find their account in confirming “the plain people” in their brainless errors and brutish prejudices – in glutting their omnivorous vanity and inflaming their implacable racial and national hatreds.

   AMBROSE BIERCE, citeret i DE FORSVUNDNE, 2023

 8. Kenneth Kenneth

  Tak. Lidt skræmmende men tak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *