Skip to content

Om Grimoire II

Vi lever, som det nok efterhånden er gået op for de fleste, i en blindgydecivilisation, men måske ikke, hvorfor. Den er resultatet af et valg, men som de fleste sådanne ikke nødvendigvis et bevidst sådant.

Hvad enten vi studerer den hjerne, der producerer vores virkelighed, eller anlægger en historisk synvinkel, er konklusionen den samme: Den kausale fænomenologi er et særtilfælde af den akausale. Ingen før os har nogen sinde betvivlet, at den overnaturlige virkelighed er mere fundamental end den naturlige.

Det er en accept af denne kendsgerning, hver gang vi klager over vores uheld. Videnskaben er langt om længe kommet til det resultat, at universet er indetermineret.

Problemet er, at vi, uanset hvilket trossamfund vi tilhører, alle sammen lever i det samme. Forlader vi derimod kirken, er det en noget anden virkelighed, der møder os.

Det, der er så svært at forstå, er, at vore forfædre levede i denne virkelighed. Der er ingen, der nogen sinde har ”troet” på nisser.

Troen er helt og holdent vores. Den har sit udspring i kristendommen, yderligere fordummet i lutheranisme og oplysning.

Det betyder ikke, at vi ikke kan spørge, hvorfor vi ser et træ som et træ, og en nisse som en nisse. Men hvis vi vil påstå, at et træ eller en nisse er en illusion, vil vi få svært ved at pege på noget, der ikke er det!

Det ville da også være forkert at hævde, at det religiøse og overnaturlige ikke betyder noget for det moderne menneske, blot har det ingen forudsætninger for at forstå det, hvorfor det bliver til Gud og psykologi, med andre ord: sludder. Derfor GRIMOIRE.

Af konsekvenserne af denne nye og gamle erkendelse er de politiske de mindste, hvilket dog ikke betyder, at vi kan ignorere dem. Demokrati og fremskridt er vores mytologi, og vi må forstå den for med et modeord at dekonstruere den, et arbejde, dens sidste krampetrækninger har gjort en hel del lettere.

Vi redder ikke bare planeten ved at spise vegansk. Mænd kan blive gravide.

Videnskaben har nu i et århundrede prøvet at forklare dobbeltspalteeksperimentet, og hvordan bevidstheden opstår i hjernen (og muligvis lommeregnere). Uheldigvis kan man ikke forklare magnetisme med usynlige snore.

Derfor GRIMOIRE.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *