Skip to content

Hungarian Phrasebooks

Virkeligheden er sproget, og for at lære et nyt, må vi komme tæt på dem, der taler det. Det er ikke let, eftersom der ikke findes lærebøger i det, men kun parlører, der alle uden undtagelse er Hungarian Phrasebooks.

”I will not buy this record, it is scratched. My hovercraft is full of eels.”

Der er ikke her tale om, at nogen willfully, unlawfully, and with malice of forethought, published an alleged English-Hungarian phrase book with intent to cause a breach of the peace. Forfatterne til disse bøger er i samme situation som den uheldige ungarske turist.

”There has never been a society without some concept of the supernatural, some awareness of forces moving in the shadows beyond human understanding. Our efficient science-driven modern society is no exception. Although our society is the first without a formal belief system, we are filled with a fascination for the supernatural, a guaranteed interest in paranormal events, and a burning desire to know what might be really going on.”

So what is really going on? We have no idea, nor does the author.

Men det er ikke noget problem. Salget er garanteret, så længe bogen er fuld af billeder af turistshamaner og ektoplasma.

Det er jo alt sammen beyond human understanding, og det er det fine ved det. Videnskaben er måske effektiv, men den er også umådelig kedelig.

Ikke, at det ikke er videnskabeligt, så længe vi kalder det paranormalt. Det er nemlig ikke spor overnaturligt, men noget med stråler og kvanteeffekter i hjernen!

At vi aldrig har hørt om computere i Korsbæk, bekymrer os ikke. We’re not into science fiction.

GRIMOIRE er den eneste GRAMMATIK.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *